Borden decoreren




Borden, gedecoreerd met servet en crackle techniek

Nooit meer oude borden weg gooien ! We gaan ze fijn beplakken met servet en beschilderen.

Lees hier hoe u te werk gaat !




Maak een wit bord schoon met alcohol.

Kies een acrylverf die qua kleur past bij de servetafbeelding die u wilt gebruiken .











Meng de juiste kleur en schilder het bord. In het voorbeeld heb ik ervoor gekozen alleen de rand te schilderen. Ik heb de verf deppend opgebracht met een spons voor een egaal resultaat.





Laat dit 15 minuten drogen.

Neem een crackle product dat geschikt is voor het scheuren van verf. (bekijk eventueel HIER een filmpje over de diverse crackle technieken)
Laat dit minimaal 2 uur drogen. Dit proces kunt u NIET versnellen met een föhn. De crackle zal dan nl niet meer optimaal werken. Dus even geduld (dan maar even een bakkie koffie !).

Let op : hoe dikker de laag crackle, hoe groter de scheuren.





Neem nu een sponskwast en witte acryl verf en dep het GEHELE bord met de witte verf. Zelfs als u alleen de rand een kleur heeft gegeven doet u witte verf over het gehele bord omdat u dan geen randen ziet en het een mooie basis is voor uw servettenlijm.


Laat dit drogen. tijdens het drogen verschijnen de scheuren.





Het zal er zo uit gaan zien  : 

Vervolgens neemt u de servet en scheurt of knipt u de afbeelding die u wilt gebruiken.
Neem uw servettenlijm, doe een dunne laag lijm op het gehele bord en plaats de afbeelding waar u hem wilt hebben. Met wat extra lijm kunt u nu de afbeelding vastzetten en de kreukels weghalen.

Laat dit goed drogen.








U kunt nu met acrylverf eventueel wat schaduw aanbrengen om de afbeelding heen.  klik hier voor een uitleg video over schaduw schilderen. 


Gebruik nu een inktpad om een accentrand om het bord te maken. Gebruik hiervoor een snel drogende inkt zoals bijvoorbeeld. StazOn 

Als laatste kunt u met een speciale decoupage vernis uw bord afwerken. Meerdere laagjes vernis geven een mooi resultaat. laat uw werk telkens tussen de diverse laagjes goed drogen. 

Leuke variatie voorbeelden :



    



Lees ook :  Alles over crackeleren  


Reacties

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Na controle door de beheerder zal uw reactie zichtbaar worden.

Populaire posts