dinsdag 30 juni 2015

Leren van andermans fouten ...

In een poging u eens te laten zien dat mooi decoreren helemaal niet duur hoeft te zijn was ik voortvarend begonnen aan een decoratie klusje. Ik had er eindelijk eens aan gedacht "voor-foto's" te maken en mijn verhaal goed op te bouwen. Kortom, alles was goed voorbereid. En toch ging er ergens iets fout ......

Het idee was simpel :
In deze mooie zomerdagen genieten we weer extra van de tuin en dan wil je al gauw wat mooie planten om je heen. Voor mij werken pot-planten altijd wel lekker want vandaag wil ik de boel links in de tuin hebben staan en volgende week op een tafeltje rechts. Potten kun je verplaatsen waar en wanneer je wilt dus elke week een andere tuin ! Maar in het tuincentrum aangekomen zijn de planten prachtig maar de buitenpotten die ik mooi vind kosten een klein fortuin. En als je dan, net als ik, graag veel potten wilt dan loop je bij de kassa leeg op de aanschaf van die potten. En dan zit er nog niet eens iets in.

Ik dacht "dat moet goedkoper kunnen !".  Dus kocht ik van die eenvoudige rood-aardewerken basis potten voor € 1,19 per stuk met het idee deze dan zelf te gaan decoreren.Het begin ging prima. Ik schilderde de potten met goedkope deco-krijt-verf van de Action. Niet omdat ik de matte
structuur van de verf wilde maar meer vanwege de mooie zachte kleuren. Elke pot wil ik uniek maken dus bij alle potten gebruikte ik een andere basis kleur. Op 1 van de potten plakte ik een afbeelding uit een nieuwe lavendel servet en omdat deze wat weg viel door de gekleurde achtergrond heb ik de servet na het drogen met witte verf en een kleine sjabloneer kwast iets opgelicht. Met acryl hobby verf (uit van die kleine tubetjes, reuze handig) mixte ik de juiste kleur en gaf de boven rand wat accenten. Het resultaat beviel me best. Ik heb het hele zaakje een nachtje laten drogen en omdat ik de potten echt buiten wil gaan gebruiken bedacht ik de volgende dag dat ik ze het beste kon na lakken met ModPodge Outdoor, zodat ze goed tegen water kunnen.
Tot dusver gaat alles best oke !

Ik heb vervolgens een potplant rechtstreeks in de pot gezet en nu komt een dag later mijn fout aan het licht ! Ik heb namelijk alleen de buitenkant van de pot gedecoreerd en afgelakt en niet de binnenkant. Ja, het bovenste randje dat boven de aarde uitsteekt. maar dat is natuurlijk niet voldoende. Doordat de potten poreus zijn trekt het vocht uit de aarde in de pot en deze heeft in een dag tijd de decoratielaag VAN BINNEN UIT los geweekt. Het gevolg : de ModPodge outdoor laag en de servet is in prachtige bellen losgekomen van de pot waardoor deze nu de waterpokken lijkt te hebben... !

Jammer, jammer jammer......Deze lavendelpot is helaas geen lang leven beschoren want herstellen is lastig dus de buitenkant zal zeker verder loslaten.

Gelukkig heb ik nog maar 1 pot echt in gebruik genomen en ga ik nu als nog als de wiede-weerga de andere potten aan de binnenkant sealen met ModPodge outdoor.....
En gelukkig kostte de pot dus maar € 1,19 waardoor een foutje niet meteen heel duur is. En gelukkig kunt u leren van mijn fouten en de mooiste buiten-planten-potten maken.

Want leuk is het wel.... dat is zeker !
Veel succes !
Conny1 opmerking:

  1. Mooi en leuk beschreven.
    bedankt.
    Groetjes en een fijne zomer in je tuin.

    BeantwoordenVerwijderen